
Składniki:
- mieszanka sałat
- gruszka pokrojona w cienkie paski
- mango pokrojone w paski
- połowa owocu dojrzałego mango
- paski z połowy marchwi – wykonane nożem do obierania marchwi
- ser kozi, twardy, pokrojony w paski
- łuskany słonecznik (2 łyżki)
Sos:
- oliwa z oliwek (5 łyżek)
- ocet balsamiczny (łyżka) lub sok z cytryny (łyżka)
- musztarda (płaska łyżeczka)
- miód (płaska łyżeczka)
Sposób przygotowania – sos:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, najlepiej w shakerze.
Sposób przygotowania – sałatka:
Do miski włóż sałaty i zmieszaj je z paskami marchwi i sera. Na wierzchu ułóż paski gruszki i mango. Całość polej sosem i posyp uprażonym na patelni słonecznikiem. Delektuj się lekkim daniem popijając bezalkoholową Łuczniczką.